Kakadu National Park - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jan en Petra - WaarBenJij.nu Kakadu National Park - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jan en Petra - WaarBenJij.nu

Kakadu National Park

Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra

09 Augustus 2006 | Australië, Sydney

Hallo iedereen,

Na een paar dagen geen bericht achtergelaten te hebben (geen internet cafe) zitten we nu in het Noorden in het Kakadu National Park.

Na een schitterende wandeling in de Kings Canyon zijn we via een off road weg weer terug gereden naar Alice Springs. 200 km op een off road weg (vergelijkbaar met een wasbord) is niet echt een pretje, maar wel een leuke ervaring (eenmalig!). Na Alice Springs zijn we begonnen aan de grote tocht richting Darwin. De afstand van Alice Springs tot Darwin is 1600 km en dat allemaal op 1 weg (The Stuart Highway).

De eerste tocht was tot Tennant Creek, een bruisend centrum in een verlaten Australie (niet dus). Hier was echt helemaal niets te beleven, wat alles te maken had met een een public holiday (Picknick day, je verzint het niet).

Tweede dag zijn we tot Mataranka gekomen. Dit is bekend om zijn natuurlijke bronnen. Lekker zwemmen in een pool van 32 graden. De temperatuur is inmiddels lekker (25 - 30 graden). Vanavond hebben een heugelijk feit gehad, na 64 dode kangeroo\'s hebben we eindelijk de eerste in levende lijfe gezien en deze zat 3 meter van onze camper af. We hebben het gefilmd!

Vandaag (woensdag) beetje pech gehad. We wilden graag wandeling maken door Katherina\'s gorges maken, maar door bosbranden was dit afgesloten. We zijn maar direct doorgereden naar Kakadu National Park. We staan nu midden in het park op een camping en morgen gaan we om 6.45 een tocht maken over de Yellow River, die moet bijzonder mooi zijn. Als het een beetje mee zit zien we krokedillen. Zo wie zo mag je hier niet zwemmen, ivm met deze lieve beestjes.

We maken het verder prima en gaan de komende dagen van dit National Park genieten. Zaterdag komen we aan in Darwin, waar we hopelijk ook foto\'s kunnen plaatsen (deze computer is hier voor afgesloten).

Groetjes, Jan en Petra

• 09 Augustus 2006 - 10:35

Nienke:

heej jan en petra,

fijn om te horen dat het daar nog steeds erg leuk is!! Kijk maar uit met die krokodillen daaro :-p
    Lekker weertje ook, das natuurlijk altijd leuk he! En kangarou 3 meter van jullie camper af is natuurlijk wel echt gaaf he. Echt leuk allemaal.
    Veel plezier nog!!!

x Nienke

• 09 Augustus 2006 - 12:53

Fam Batteram Balk:

Hoi Jan en Petra, geweldig dat jullie zo'n prachtige reis maken, we wensen jullie een fijne tijd en een goede reis, zo nu en dan zullen we jullie volgen via het net. Hartelijke groeten uit Balk (andere kant van dit aardbolletje)

• 10 Augustus 2006 - 07:31

Siebolt En Yvonne:

Hoi Jan en Petra,

Hier een berichtje uit het zonnige Kos.
    Leuk om al die verhalen te lezen, zo te zien beleven jullie veel en genieten jullie volop.

Groetjes Siebolt en Yvonne

• 11 Augustus 2006 - 07:50

Anja:

Zit op dit moment (samen met Vlinder) alleen op mijn werk, de laatste lootjes...maandag nog en dan eindelijk vakantie.

Als ik dit zo lees kan ik mij voorstellen dat jullie ervaring in de Hummer zeker nut heeft gehad....hoewel met een camper ???

De picknick day is dat met de taartenbakwedstrijd en de grote zonnebloemen- en pompoenwedstrijden e.d.. Of zit ik dan helemaal in het verkeerde land? Kunnen jullie begin september die picknick day niet meenemen naar NL, ik hou wel van (onzin) vrijedagen of zit er een diepere gedachte achter??
    Het weer is hier echt omgeslagen, de lange broek en zelfs de jas moet soms weer aan...zou de zomer in Nl over zijn...?? Heel veel plezier aankomend weekend in Darwin.

• 12 Augustus 2006 - 12:23

Dick & Netty:

Lieve neef en nicht,
    Wij zijn zojuist uit Italië terug. Hebben het - zoals altijd weer - prima gehad. Wel wat gezucht onder de hitte, maar in de vakantie hoeft niets, alles mag, dus zo hebben we daar dan ook geleefd. Leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen! Geniet maar van al die unieke, nieuwe ervaringen. Wisten jullie overigens dat Goofy (uit Donald Duck) ook een dingo is? Ciao, Dick en Netty

• 13 Augustus 2006 - 14:21

Nico En Anke:

Hoi Aussies.
    Mooi dat het jullie goed gaat, jullie leggen ook lekkere afstanden af. Zo te lezen zijn de wegen bij jullie gelijk als bij ons hier in Hongarije. Hier dus wasborden voor fietsers. Wij zijn op de fiets inmiddels in Budapest en gaan morgen richting Praag. Geniet van alle beesten en natuurlijk van het heerlijke vrije leven!! Groetjes van Anke en Nico

• 13 Augustus 2006 - 15:58

Hilde:

Bonjour, hierbij het eerste berichtje van mijn kant. Ik ben net terug van vakantie (was heel leuk by the way maar de verhalen horen jullie nog wel) en zal het nu verder met jullie vakantieverhalen moeten doen! Ik heb al jullie avonturen even gelezen en de foto's bekeken en ik moet zeggen: dat is niet mis! Ik ben nu weer helemaal up to date. Vanaf nu zal ik elke dag even kijken, want ik wil natuurlijk niets missen. Groetjes Hilde

• 13 Augustus 2006 - 16:08

Henny & Jannes:

Hallo Petra & Jan, hierbij een berichtje van ons. Hilde heeft ons de site laten zien, leuk om de verhalen te lezen. Heel veel plezier gewenst!
    Henny (moeder van Hilde) en Jannes