Vulkaan gezien en nu regenwoud - Reisverslag uit Monteverde, Costa Rica van Jan en Petra - WaarBenJij.nu Vulkaan gezien en nu regenwoud - Reisverslag uit Monteverde, Costa Rica van Jan en Petra - WaarBenJij.nu

Vulkaan gezien en nu regenwoud

Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra

20 Juli 2008 | Costa Rica, Monteverde

De laatste dag in Tortuegero zijn we nog op schildpad safari geweest. We hebben 2 schildpadden gezien, de eerste kwam halverwege het strand en keerde toen om. De tweede was druk bezig met het leggen van eitjes, waar we omheen mochten staan. Het was een bijzondere belevenis, maar we konden ons toch niet helemaal aan de indruk onttrekken dat de schildpadden hier toch best last van hebben.

De volgende dag hebben we onze Jimmy opgepikt (de 4 wheel drive jeep). Erg grappig autootje. De rit duurde iets langer dan verwach, maar aan het einde van de dag kwamen we aan bij het pad waar we omhoog moesten naar ons hotel. Dit hotel ligt erg dicht bij de vulkaan de Arenal en je hebt vanuit dit hotel 1 van de mooiste uitzichten op de vulkaan. De Arenal is dagelijks actief en spuwt de hele dag lava. Dit kun je als het donker is ook geweldig zien. Onze kamer hier is denk ik 1 van de mooiste die we gehad hebben, vooral qua uitzicht. De hele wand bestaat uit glas, met een king size bed ervoor en met een spectaculair uitzicht op de vulkaan. Heeeeeeel veeeeeel foto gemaakt.

Gisteren (zaterdag) hebben we een mooie wandeling in het natuurpark gemaakt en in de middag hebben we lekker liggen baderen in de hotsprings van Baldi (verwarmd door de vulkaan). Grappig was dat het gigantisch hard regende en we laggen lekker in een bad van een graad of 35 tot 40).

Vandaag zijn we naar Monteverde gereden over een hobbelpad, waar we onze Jimmy wel nodig hadden. Dit was een kilometer of 40 en was goede massage voor onze nieren. Zitten nu in een klein dorpje in dit gebied, en we gaan morgen een regenwoud wandeling maken van een halve dag.

Groet Jan en Petra

• 20 Juli 2008 - 22:27

Dick/anneke:

Super,Super !!!! Volgens mij mag ik eerst wel met spoed de universiteit bellen voor een verbouw opdracht voor Jan z'n werkplek en natuurlijk ook bij ons op kantoor maar waar?? mijn werkplek ????,want het wordt straks thuis eerst wel weer effe wennen. Geniet en relax,
    groetjes

• 21 Juli 2008 - 08:59

Anja:

Helemaal in training door de Jimmy, wie wil nog een Powerplate als je een Jimmy kunt krijgen ????

Was het lange wachten (op de heenreis) als ik het zo lees, wel waard.

En heb je al een ...... voor de Lapjes gevonden ????

Nog veel plezier.

Ben nog heerlijk aan het werk, had niet willen ruilen hoor (ha ha, met kiespijn)