Rondreizen door Costa Rica - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Jan en Petra - WaarBenJij.nu Rondreizen door Costa Rica - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Jan en Petra - WaarBenJij.nu

Rondreizen door Costa Rica

Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra

10 April 2008 | Nederland, Groningen

Pura Vida!

Pura Vida! is de Costaricaanse manier om te zeggen dat alles okee is, dat het leven is om van te genieten. Het wordt geantwoord als je vraagt hoe het met iemand gaat, maar ook als je vraagt of bepaalde gebieden leuk zijn om naar toe te gaan. Als het antwoord ¡Pura Vida! is, moet je zeker gaan!
Voor mij is ¡Pura Vida!:

We hebben ons de hele winter in kunnen houden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We hebben net onze reis voor komende zomer geboekt. Hoewel Maleisie erg mooi was, willen we toch weer richting Midden Amerika. We gaan 18 dagen trekken door Costa Rica. We trekken rond van San Jose tot aan tropische stranden en rijden zelf met een 4 wheel drive het land door.

Costa Rica staat bekend om zijn mooie natuur met dampende regenwouden, nevelige dalen, okergele savannen, mangroven moerassen en moesson bossen. Bergketens en vulkanen, woeste rivieren, koraal riffen en groene eilanden voor de kust. Dat is Costa Rica, maar ook 900 soorten bomen, 1200 soorten orchideeën, 220 soorten zoogdieren, 850 soorten vogels en 3000 soorten vlinders, 70 vulkanen waarvan 5 actief. Dit alles in een land dat 1,4 maal zo groot is als Nederland.

• 11 April 2008 - 09:16

Marjan Z:

Toe maar weer, alweer een vakantie geboekt. Jullie hebben groot gelijk! Hoe langer de voorpret hoe beter nietwaar! Schijnt heel mooi en vooral groen te zijn. Succes met de voorbereidingen! See you!