Hervey Bay
Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra
18 Augustus 2006 | Australië, Hervey Bay
Sinds 3 dagen zijn we aan de oostkust aan het reizen. De camper die we hebben meegekregen in Brisbane, is spik splinter nieuw (heeft 19 km op de teller staan). Dit betekent uiteraard dat we hier geen krassen of deuken in moeten krijgen. Maar de camper rijdt super.
Nadat we woensdag morgen eerst Brisbane kort hebben bekeken zijn we weer de weg op gegaan. We waren hier ook wel weer aan toe, na een aantal dagen hotel en stad. Vandaar dat we kort in Brisbane zijn gebleven.
Verschil met Northern Territory (NT) is dat hier veel meer verkeer is, dan we gewend waren. Even wennen, maar ook dit gaat weer goed.
Woensdag zijn we lekker relaxed gaan rijden via een natuurpark met aparte rotsformaties en mooie watervallen en uiteraard aan deze kant het regenwoud. Wel zijn hier veel ouderen die uit de rest van Australie naar de Sunshine coast komen om hier te overwinteren.
Donderdag zijn we aangekomen in Hervey bay aan de kust (ongeveer 200 km boven Brisbane). Speciaal is hier dat je met boten de zee op kunt om walvissen te zien. Dit hebben we vandaag (vrijdag) gedaan en we hebben de walvissen gezien. Zo dicht bij zelfs dat ze naast de boot opkwamen. GEWELDIG!!!!! Naast de walvissen kwamen er ook nog dolfijnen naast de boot zwemmen. Ik denk dat we wel 100 foto's hebben gemaakt (met meestal de zee erop, omdat we net weer te laat waren) en een minuut of 20 film (wel goed gelukt).
Onze dieren teller staat nu op: krokodillen, heel veel verschillende vogels (zeearend, ijsvogel), kangeroo's (68 dode en 3 levende), groene en rode mieren, kikkers in verschillende vormen en kleuren en uiteraard walvissen en dolfijnen.
Morgen gaan we naar Fraser Island, een eiland met veel regenwoud wat direct overgaat in de zee. Moet vast wel weer een paar bounty plaatjes opleveren. We gaan nu beetje van strand naar strand langs het great barrier reef. Lekker relaxen.
Temperatuur is hier lekker, graadjes of 20 -25 met beetje bewolking. Prima uit te houden en hoe noordelijker we gaan hoe warmer het gaat worden.
We zijn blij te horen dat de trainingen met korfbal weer begonnen zijn en we hebben aan jullie gedacht :-)
We zullen onze conditie achterstand straks wel weer goed maken (alhoewel, we wandelen veel).
Leuk om alle reacties te lezen, zodat we ook op de hoogte blijven.
Groetjes Jan en Petra
18 Augustus 2006 - 16:07
Netty:
Lieve globetrotters,
Geweldig jullie verhalen. Wat heerlijk om zo met z'n tweetjes al die weken door te brengen en deze ervaringen op te doen! Heb zojuist van een collega gehoord dat je langs het Great Barrier Reef prachtig kunt duiken/snorkelen. Volgens kenners schijnt dit het mooiste onderwatergebied ter wereld te zijn; mooier zelfs nog dan in de carribean!!! Dus als jullie de kans krijgen bekijk de zaak dan ook eens onder water.
Liefs van Netty -
19 Augustus 2006 - 14:37
Schuitema Sr:
Hebben bij jan en ineke gekeken.Geweldig alles zo te kunnen zien.
Groeten Geert en Trienie -
20 Augustus 2006 - 11:37
Jelle Hilda En Kids:
Nu viel er heel wat bij te lezen en te kijken deze keer want we hadden meer dan een week gemist...ook wij waren naar een eiland....iets minder spectaculair maar toch wel lekker Texel namelijk. We kunnen aan jullie bericht en de foto's zien dat er heel wat te beleven valt...ga zo door en vooral voor great barrier reef: pas op voor haaien. Kus Jelle, Hilda en de kids -
20 Augustus 2006 - 16:06
Annelies:
Hey Jan,
Jammer dat je er afgelopen dinsdag niet was te trainen. Heb namelijk met owk meegetraind, maar goed je was er niet. Toch beetje jammer!
Groetjes Annelies -
25 Augustus 2006 - 17:55
Siebolt En Yvonne:
Hoi Jan en Petra,
Erg mooi die foto´s, ik ben erg benieuwd naar de rest en natuurlijk naar de cameraopnames. Volgens mij moeten we er wel een dag voor uit trekken om al die opnames/foto´s te bekijken. Maar dat lijkt ons erg leuk.
Helaas is voor jullie de laatste week al weer bijna aangebroken (maar wij vinden het wel weer leuk dat jullie weer terugkomen ;-)
Wij hopen dat jullie nog een leuk laatste week beleven en tot horens.
Siebolt en Yvonne