Feest der herkenning
Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra
28 Juni 2012 | China, Beijing
Het inchecken ging even lastig, want hoewel we er al 5 uur van te voren waren waren de meeste stoelen bezet en zaten we ook nog niet bijelkaar. Na even puzzelen is het gelukkig toch gelukt om allemaal naast elkaar te zitten.
Na uitgezwaaid te zijn door de opa´s en oma´s zijn we door de douane gegaan, waar we eerst een vest/jas voor Jun moesten kopen, want halverwege Schiphol kwamen we erachter dat we die vergeten zijn. Nu moet dat normaal gesproken niet zo ingewikkeld zijn, maar achter de douane heb je maar 1 kleding winkel, die alleen maar in hele dure merken doet. Dus hoe leg je uit dat je een vest vergeten bent en eigenlijk het goedkoopste vestje zoekt. Na even zoeken is het toch nog redelijk gelukt. Jun loopt nu in een echt Ralph Lauren die voor de helft was afgeprijsd, maar nog steeds € 50,- kost.
Vervolgens lekker gegeten en even gechilled op de luierstoelen, waar Jun zijn Nintendo heeft gekregen. Helemaal blij en direct aan het spelen. Het boarden ging dus heel voorspoedig en voordat we het wisten zaten we in de lucht. Jun heeft ongeveer 1 uur gespeeld en filmpje gekeken, voordat hij zich heerlijk over 3 stoelen en ons heen drapeerde en lekker ging slapen. Meneer heeft bijna de hele vlucht geslapen (uur of 7), terwijl papa en mama hier wat meer moeite mee hadden.
We landen al om 12.45 (lokale tijd) in China om daar George onze gids te ontmoeten. Aardige vent, maar volgens ons net zo chaotisch als William de eerste keer. Om 15.00 waren we ingecheckt en waren we klaar om Beijing te ontdekken. Eerst de lokale lekkernijen geproefd, bij de MacDonalds (hadden we teveel zin in). We zijn nu net terug van de supermarkt (die naast het hotel zit) waar we wat drinken hebben ingeslagen. Belanrijkste ontdekking van vandaag was echter de Starbucks die recht tegen over het hotel zit (vooral Petra wordt hier erg enthousiast van).
Petra ligt nu lekker boek te lezen (lang leve de E-reader) en Jun kijkt Buurman en Buurman. We gaan zo hapje eten en niet al te laat naar bed, ook al valt de vermoeidheid erg mee, ook bij Jun (maar dat is ook niet zo raar aangezien hij bijna hele nachtrust heeft gehad).
Morgen worden we om 9.00 in de lobby verwacht, waar we met z'n allen naar de muur gaan. Zaterdag vliegen we dan weer door naar Guangzhou om heel snel naar Guang te gaan.
We willen iedereen nog bedanken voor de kaartjes, tekeningen, cadeautjes, maitjes, sms-jes die we hebben gekregen. Erg fijn om te lezen dat jullie zo met ons meeleven.
Groetjes Jan, Petra, Jun en Guang
28 Juni 2012 - 11:02
Siebolt En Yvonne:
Ik hoopte al dat er een berichtje op zou staan :-)
Fijn om te lezen dat de reis zo voorspoedig ging. En lekker dat Jun zo lang geslapen heeft dat maakt de resitijd aanmerkelijk korter :-)
Geniet ervan en hopelijk zien jullie Guang snel.
Groetjes Siebolt en Yvonne -
28 Juni 2012 - 13:27
Luutvanderhoek:
jan en petra ik ben de buurman van je vader zij zitten ervol van iedere keer weer van heb je het al gelezen dat doet toch wel veel he goede reis en een mooie en geslaagde thuis komst groeten luut en fenny -
29 Juni 2012 - 07:45
Fam. Hoexum:
aarghh...die Starbucks. Jullie hebben hem nu al gevonden, dat is ons nooit gelukt. Robin en Lian herinneren zich nog de zere voeten van de zoektocht...
Jun, hoe vond je de kabelbaan bij de Muur? Geniet lekker van een paar dagen toeristje spelen...steeds dichter bij Guang!
(eh, Petra, stond Jun z'n vest niet op het lijstje :-))