De laatste dag en hechting
Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra
17 Juli 2012 | China, Beijing
Petra was ondertussen al met Jun en Guang naar de binnenspeeltuin gegaan, waar ze zich heerlijk hebben kunnen uitleven. Wel warm, maar de kinderen hebben zich prima vermaakt. Toen Guang lekker lag te slapen en Jun een filmpje aan het kijken was, hebben wij alvast de koffers ingepakt en gelukkig alles kan mee.
's middags hebben we lekker gezwommen en Jun heeft zijn zwemkunsten nog eens vertoond. Als afsluiting hebben we met een deel van de groep nog lekker gegeten en een ijsje bij Haagen Dazs gehaald.
Aan alles komt een einde, zo ook aan ons verblijf in China. Een bijzondere reis, die ons een geweldige zoon en een super broertje heeft gebracht. We vonden het erg leuk dat zoveel mensen onze blog hebben gelezen en ook zoveel lieve berichtjes hebben achtergelaten, dit heeft ons erg goed gedaan.
Hechting en hechtingsregels:
Hoewel we de eerste stappen in het hechtingsproces hebben gezet, zijn we er zeker nog niet.
We willen in de periode na thuiskomst rustig de tijd nemen om aan elkaar
en het nieuwe gezinsleven te wennen. Het is van belang dat Guang zich
thuis veilig en op zijn gemak gaat voelen. Daarom besteden we de eerste
maanden extra veel aandacht aan de hechting met Guang. Hij moet leren dat
wij zijn papa en mama zijn en wat dat inhoudt: dat wij er altijd voor hem
zullen zijn en dat we hem nooit in de steek zullen laten.
Hoe kunnen jullie ons helpen om de hechting met Guang zo goed mogelijk te
laten verlopen?
• Houd de eerste periode (ongeveer drie maanden) enige afstand. Wij, en
niemand anders, mogen Guang verzorgen, knuffelen, oppakken, troosten en
eten geven.
• Geef eventuele kadootjes, koekjes, snoepjes (etc) alleen via ons.
• Neem Guang niet op schoot.
Kortom, alle contacten met Guang moeten in de gewenningsperiode zo veel
mogelijk via ons verlopen.
Het lijkt een onnatuurlijke situatie, maar het is in het belang van Guang.
Wij vinden het ook moeilijk dat Guang niet meteen door al onze dierbaren
geknuffeld kan worden. Toch zal het Guang uiteindelijk een vaste en
veilige basis geven voor de toekomst. We beseffen dat het geen gemakkelijk
verzoek is, maar we rekenen op jullie medewerking in het belang van Guang.
Vanuit China een groet en tot op Schiphol of in Oostwold.
Jan, Petra, Jun en Guang
17 Juli 2012 - 12:12
Hilde, Melle En Kids:
Wij verheugen ons er erg op dat jullie weer terug komen! Ook Eline weet al wie Guang is en herkent hem op foto's. Zij denkt dat we morgen naar China gaan om jullie op te halen:) Ach voor haar zal de reis gevoelsmatig netzo lang duren. Natuurlijk nemen wij de hechtingsregels graag weer goed in acht. Hoe moelijk het ook is om afstand te bewaren (want het is zo'n lekker ventje) het is voor een goed doel. En we hebben nog jaren de tijd om het helemaal dood te knuffelen! (als puber zal hij dit minder waarderen denk ik). Wij wensen jullie een hele goede reis toe en zien jullie morgen! -
17 Juli 2012 - 12:27
Wolter En Lilian:
Jan, Petra, Jun en Guang
Wij hebben elke dag jullie verslagen gelezen. Leuk is dat. Wij willen jullie een hele goede terug reis wensen en tot spoedig in Oostwold.
Lieve groetjes Wolter en Lilian. -
17 Juli 2012 - 12:29
Nadine (Fontys):
Met veel plezier jullie verhalen gelezen en wat is deze tijd omgevlogen.... wens jullie ge4en een voorspoedige thuisreis met een heel warm welkom op Schihol (helaas is een bijzonder herfstig Holland).
Groetjes! -
17 Juli 2012 - 12:34
Anja:
Dus een relaxed laatste dagje voor de grote reis terug naar huis. Ik wens jullie een goede en voorspoedige vlucht.
Alvast wel te rusten en tot morgen op het vliegveld. -
17 Juli 2012 - 12:46
Michel En Annelies:
Hej toppers!
Alvast een hele goede terugreis gewenst! Erg genoten van jullie verhalen!
Tot snel!
Liefs Michel en Annelies -
17 Juli 2012 - 12:52
Stoffer En Ivon :
Wij hebben genoten van dit verslag geweldig zoals jullie elke dag maar weer een verhaal op deze blog zetten .We wensen jullie een goede terug reis met elkaar en zien jullie in oostwold groetjes Ivon en Stoffer
17 Juli 2012 - 15:27
Jolanda:
Hey lieverds,
Laatste verslag vanuit China en wat zijn we blij dat we jullie weer mogen verwelkomen op Schiphol. We kunnen niet wachten, tot morgen en dikke zoenen van alle 5 de Lapjes.
17 Juli 2012 - 17:47
Netty:
Wat fijn om nu met het hele gezin weer naar huis te gaan. We hebben jullie gevolgd en inmiddels ook de foto's van onze nieuwe neef bewonderd: wat een lief koppie heeft Guang. Ook hij verdient een warm gezin en dat zal hij zeker bij jullie krijgen! We wensen jullie heel veel geluk met jullie 2 zonen en voor dit moment een goede thuisreis!
Liefs van Dick en Netty -
17 Juli 2012 - 17:50
Frans En Nienke:
Elke dag genoten van jullie verhalen en alle leuke foto's!! Een hele fijne terugvlucht gewenst alvast.
Liefs Frans en Nienke -
17 Juli 2012 - 18:48
Thomas Eric En Inge:
Mooie verhalen. We kijken er naar uit om ntatuurlijk kennis te maken, maar we zullen jullie wensen natuurlijk respecteren en hopen dat Guang zich snel thuis zal voelen bij jullie! Hele goede terugreis en tot snel. -
17 Juli 2012 - 19:39
Dita:
wat weer super dat we dit met jullie mogen delen.
de boys lijken alle echte broertjes,fijn om te zien voor zover mogelijk natuurlijk.goeie reis en tot gauw in oostwold -
18 Juli 2012 - 14:54
Nevada:
Ik ben blij dat ik je gauw weer zie Jun,
en waarom heeft Guang geen zwembandjes om en Jun wel?
Ik heb zin in je feestje!
groetjes van Nevada -
19 Juli 2012 - 06:40
Anne-Marie:
Ben erg benieuwd hoe de terugreis en thuiskomst is verlopen! Hoe was Guangs eerste nacht in tropisch Oostwold ?
Hopelijk zetten jullie dit weblog nog even door :-) -
20 Juli 2012 - 19:00
Rowien:
ha lieverds, te moe om jullie mailadres op te zoeken dus daarom nog even via dit medium. Wij hebben last van de jetlag, de kids zijn smorgens zeer vroeg wakker dus wij zien de zon opkomen. het is goed dat we nu thuis zijn. zijn zeer benieuwd naar hoe het jullie vergaat. gaan nu weer ons mandje in, want nu de kinderen slapen kunnen wij ook onze rust pakken. -
20 Juli 2012 - 21:58
Karina & Jeanette:
Lieve familie,
Wat een mooi verslag en geweldige foto's. We wensen jullie heel veel geluk met zijn 4'tjes.
Groetjes Karina en Jeanette -
21 Juli 2012 - 07:37
Hotske:
Hé Jan en Petra en de JONGENS!
Wat een mooi verslag en wij hebben alle foto's uitvoerig bekeken.
Van harte gefeliciteerd, wij wensen jullie heel veel geluk. En nu maar lekker genieten van elkaar.
Hartelijke groet,
Egbert en Hotske