De Herestraat van Beijing - Reisverslag uit Beijing, China van Jan en Petra - WaarBenJij.nu De Herestraat van Beijing - Reisverslag uit Beijing, China van Jan en Petra - WaarBenJij.nu

De Herestraat van Beijing

Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra

14 Juli 2012 | China, Beijing

Het is inderdaad even wennen, maar gisteren geen verslag. Reden is dat we overdag niet zo gek veel hebben gedaan. In de ochtend lekker naar de binnen speeltuin (ballorig) met airco. Kinderen heerlijk geravot en Guang loopt er rond met een blik van "wat kan ik hier uitspoken". Zo rustig als hij de eerste dagen was, maar hij komt steeds meer los. 's middags heeft hij lang geslapen, waarbij Jan hem voor het eerst in zijn bed heeft gelegd bij hem bleef tot hij sliep (weer een stap gezet). In de middag zijn we lekker wezen zwemmen. Jun is een echte waterrat aan het worden en hij springt helemaal zelf al in het bad en zwemt rond alsof hij al jaren zijn zwemdiploma heeft.

Na de piza hut wilde we Guang lekker vroeg in bed hebben, nu is dat op zich gelukt alleen het slaapdeel stond niet op het programma van Guang. Samen met Petra op het grote bed, waar hij in slaap valt en vervolgens wordt overgezet naar zijn eigen bedje. Maar samen met Petra in 1 bed is natuulijk heel leuk en Guang probeerde dit dan ook zo lang mogelijk te rekken. Jun was in de tussentijd al naar bed en sliep binnen 5 minuten.

Jan heeft samen met reisgenoot Ronald Beijing by nigth gedaan. Geweldig om het straatleven in Beijing te zien. Hele families zitten op straat, beetje eten, beetje drinken en kletsen. Midden op de stoep barbequen, het kan allemaal. Ook zie je 's avond misschien nog wel meer mensen op straat dan overdag. Op zich logisch omdat hier iedereen veel en lang werkt en dan 's avonds vrij is. Toen Jan om 22.00 uur terug was in hotelkamer, lag Petra nog steeds op bed om hier pas om 22.15 vandaan te komen. Guang sliep toen net 10 minuten.

Vandaag beetje mopperig begonnen, maar gelukkig was dit snel over. Doel van vandaag was wel Guang meer te laten bewegen, om niet weer 2 uur naast hem op bed te liggen.

In de ochtend zijn we naar park hier in de buurt geweest, waar de kinderen heerlijk konden spelen en de papa's en de mama's onder het genot van een Starbucks de verrichtingen van hun kroos konden bekijken. Na een korte lunch heeft Guang uurtje geslapen. Na een uur werd hij wakker, liet zich van het bed glijden en was weer klaar om te spelen. Meneer weet heel goed wat hij wil :)

Het plan was om 's middags naar Wangfujing te gaan. De straat Wangfujing is een soort van Herestraat, maar dan breder en groter en vooral met heel veel meer mensen. Waren afgelopen donderdag alle 1 miljard chinesen in de verboden stad, volgens mij waren ze vandaag in de Wangfujing. Dit is ook voor chinesen een toeristisch attractie, want hele groepen toeristen trekken hier doorheen om de ene grote shopping mall na de andere te doorlopen. Aan het einde van deze straat heb je "snack street", maar dit is niet een straat vol met Febo's of MacDonalds. Nee, dit is een straat met allemaal kraampjes waar ze de meest exotische dingen verkopen. Een kleine greep uit het menu: hele inktvissen op een stokje, gebakken sprinkhaan, gebakken vogelspin, een gevulde gestoomde krab (waar echt een ontzettende putlucht uitkwam), gebakken kevers, kleine haaien en om af te sluiten gebakken schorpioen. We moesten ons echt inhouden, maar we zijn uiteindelijk toch bij de MacDonalds terechtgekomen. Dit was op zich ook al een survival of the fittest, omdat alle 1 miljard chinesen volgens mij ook in deze MacDonalds waren uitgekomen. Maar als echte wereldburgers hebben we ons er weer doorheen geslagen en wij we naast de MacDonalds op de grond/straat geploft om onze buit te verorberen. Leuk is dat 6 volwassenen, 6 kinderen en 4 buggies weer een heel schouwspel oplevert, waar dan al die 1 miljard chinesen dan weer naar kijken.

Op de terugweg nog een kleinigheidje voor Jun en Guang gekocht: een bal aan een elastiek met een bandje om je arm. Goed voor hand oog coordinatie en voor gooien en vangen. Je bent en blijft toch een korfballen, waarvan de kinderen natuurlijk het principe van een bal gooien en vangen zo snel mogelijk onder de knie moet hebben :).

Teug in het hotel hebben Jun en Guang nog lekker gespeeld en het is heel leuk om te zien dat Guang Jun in heel veel dingen nadoet. Jun handen omhoog, Guang handen omhoog etc. Zoals al gezegd, hier krijgt Oostwold nog wat mee te stellen :). Hij heeft vandaag heel duidelijk zijn eerste woordjes gezegd (nadoen), dus onze kleine donder doet het super. Door zijn grote eetlust, komt er ook al weer wat meer vet op de ribben.

Maar een hele leuke en gezellige dan en de kids liggen nu in bed en jawel Guang slaapt (om 20.15). Zo langzamerhand begint iedereen wel weer te verlangen naar huis. Lekker in je eigen vertrouwde omgeving zijn bij familie en vrienden, nog 4 nachtjes en dan zijn we er alweer.

• 14 Juli 2012 - 13:58

Anja:

Ja nog maar even en jullie zijn alweer op de terugweg. Wij vinden het hier allemaal prima en zijn er klaar voor, de vervoersregeling is geregeld en we vertrekken woensdag met de groep gezamenlijk om 14:30 uit Oostwold. De auto's en de bus van de Lapjes zitten weer lekker vol voor een dagje Schiphol.

Hoewel de inktvis er nog wel redelijk uitziet houd ik het toch liever bij een spin op een stokje (wel verstaan een van suiker natuurlijk!)

• 14 Juli 2012 - 16:31

Stoffer En Ivon:

Jullie lieve Guang is echt een schatje hoor (als hij slaapt)Jun en Guang konden wel echte broertjes wezen ze lijken op elkaar (op de foto) Jammer dat jullie de Mac Donalds verkozen hebben boven de inktvis wat dat is verschrikkelijk lekker hoor . wij zien er naar uit dat jullie er weer zijn en zijn erg benieuwd naar ons ondernemend nieuwe buurjongen
    Guang veel plezier nog en een goede ries naar huis Stoffer en Ivon

• 15 Juli 2012 - 09:16

Paulmarikelynnsyb:

Mmm, smakelijk hoor.. ;-)
    Wat klinken de verhalen allemaal goed en wat een snoesje is Guang zeg! Jun en Guang samen zien is net alsof het al jaren zo is, zo lief en leuk.
    Geniet nog even en bedenk maar dat het aftellen is begonnen :-).
    Dikke knuffel van ons

• 15 Juli 2012 - 09:48

Anne:

Ik lees steeds met plezier jullie verhalen. Prachtig om te lezen en te zien hoe Guang in een aantal dagen aan jullie went (en andersom). Jun en hij vormen een mooi koppel; lekkere donderstenen!

Alvast een goede thuisreis gewenst en ik ben benieuwd naar alle verhalen. Een reden temeer om eens wat vaker naar het werk te gaan ;)

• 16 Juli 2012 - 09:00

M,H En L:

Wat heerlijk om zo mee te lezen en te lezen dat het zo goed gaat. Wat een mooie kanjers hebben jullie!! Hier alles ook goed. Liang heeft zaterdag zijn A diploma gehaald. Helemaal trots. Helaas zijn wij woensdag en zaterdag niet van de partij ivm met werk en vakantie. Maar wel in gedachten natuurlijk. Geniet van elkaar en alvast een hele goeie terugreis. Tot gauw en veel liefs
    Martin, Harriet en Liang