Koopjes jacht
Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra
16 Juli 2012 | China, Beijing
Vanochtend dan ook wat rustiger aan gedaan en heerlijk wezen zwemmen met Ronald, Rowien, Liam en Chen en Koen, Angelina en Aimee. Erg leuk en veel met waterpistolen in de weer geweest, waarin vooral Koen alle kinderen in zijn kamp probeerde te krijgen :)
De broodjes van de Carrefour hebben we ons heerlijk laten smaken in het zwembad. Het lijkt zowaar op vakantie.
Na de middagslaap van Guang moesten we in de lobby zijn, waar Vivian het paspoort met visa van Guang kwam brengen. Het is gelukt, dus ook Guang mag Nederland binnen. Vivian kwam ook de naamstempel en naamschildering van Guang brengen. Iets wat we ook hebben laten maken voor Jun 3 jaar geleden.
Hierna is Petra met Jun, Rowien en Liam op koopjesjacht gegaan in de New Market. Het was ook de ultieme test voor Jan en Guang. Tot nu toe heeft Petra het meeste gedaan en hangt Guang erg aan Petra (en wie niet :)). Eerst maar een blokje om Guang wat afleiding te geven, dit ging redelijk goed en Guang huilde maar kort. Terug in het hotel even wat gedronken en gerelaxed. Toen Ronald en Chen voor de deur stonden, zijn we weer met de buggy naar buiten gegaan. Na 300 meter was het echter wel weer genoeg gelopen, want met 34 graden in de schaduw is het geen pretje. Dus direct naar de Haagen Dazs gegaan voor een welverdiend ijsje. Guang had het inmiddels prima naar zijn zin en heeft het ijsje heerlijk opgesnoept. Daarna lekker geravot op het pleintje bij de fontijn voor ons hotel. Guang schaterde het weer uit en dit leverde weer veel bekijks op van de omstanders. Het kan ook komen omdat we allebei plat op onze rug op de grond lagen midden in stad, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Terug in het hotel hebben we lekker lopen donderjagen en Guang en Jan hebben een eerste papa en zoon middag heel goed doorstaan.
Eind van de middag kwam de koopjes bende terug. Ze kwamen niet terug met kleine plastic zakjes, maar met een heuze vuilniszak vol met verschillende spullen. De dames waren helemaal trotst op hun inkopen, maar vooral ook van hun onderhandeling skills. Het is ze dan ook gelukt om vaak op een kwart van de oorspronkelijke prijs uit te komen en dat is inderdaad een goede prijs. Of dit door de onderhandelings tactiek van Petra kwam is echter de vraag :) (dank je wel Rowien).
De meisjes hadden nog niet genoeg geshopt, dus zijn nu nog even naar de supermarkt met als belangrijkste reden het kopen van een extra koffer om alle spullen mee te krijgen.
Een hele geslaagde dag, waarin we met Guang weer een stap hebben gemaakt. We zijn super trots op onze 2 kanjers. Het is echt geweldig om te zien hoe ze alle twee hier rondlopen vol vertrouwen, en waarbij Guang bijna alles van zijn grote broer kopieert.
16 Juli 2012 - 13:05
Siebolt En Yvonne:
Zo te horen hebben jullie niet aan 1 extra koffer genoeg :-)
Wij willen jullie nog heel veel plezier wensen de laatste dag en alvast een hele goede terugreis.
En dan zien we elkaar snel weer op Schiphol.
Siebolt en Yvonne -
16 Juli 2012 - 14:24
Koen:
Vooral de reis rond de wereld met Jun was heel leuk in het zwembad! -
16 Juli 2012 - 14:58
Carin Reijndorp :
Wat een prachtige kinderen. Zo te zien zijn het al de beste vrienden. Mooie foto's ook van jullie reis.
We horen vast nog wel meer verhalen bij terugkomst. Alvast een goede reis naar huis gewenst. Carin (van Fontys) -
16 Juli 2012 - 15:24
Anja:
1 koffer? dan heeft Petra zich nog ingehouden :) denk ik hoor.
Gelukkig hebben ze karretjes op Schiphol en komen we met een stel handen om te tillen. De opa's en oma's hebben een grote bus, of moet er nog een vrachtwagen besteld worden? :) -
16 Juli 2012 - 16:14
Pieter:
wat gaat de tijd snel,wens jullie nog een fijne dag daar en een veilige terug reis naar nederland, groetjes en de boks aan jun en guang (neem aan dat die die inmiddels ook al kan)
Heb genoten van alle verslagen,was leuk om te lezen
pieter -
16 Juli 2012 - 19:40
Deirdre En Fam.:
Lieve allemaal,
Hele goede reis naar huis gewenst. Heerlijk om na deze geweldige periode nu samen jullie draai te gaan vinden thuis!
Succes gewenst om Jun en Guang nu naar de nederlandse nacht terug krijgen ;-)
En leuk om Jun te zien op de laatste schooldag, hij is vast vol over zijn mooie kleine broer!
Fantastisch dat jullie ons hebben laten genieten van al jullie belevenissen en met de foto's al mochten kennismaken met jullie 2e kanjer!
Veel liefs en tot in Oostwold. -
17 Juli 2012 - 06:58
Anne-Marie:
Super dat alles zo naar wens gaat. Heerlijk lijkt me dat om een vuilniszak vol te shoppen. Ik ga het binnenkort ook proberen denk ik. Benieuwd als het met lukt om in de Zwanestraat 75% van de prijs af te krijgen :-)
Een hele fijne laatste dag in Beijing en alvast een voorspoedige terugreis!!
Veel liefs, Anne-Marie -
17 Juli 2012 - 07:10
Ingrid En Robert:
Wat een ontroerende foto's. En prachtige verhalen.
Wij willen jullie een hele goede reis wensen. Leuk dat jullie straks weer thuis zijn. -
17 Juli 2012 - 08:25
Fam. Hoexum:
Jullie laatste volle dag in China zit er bijna op. Blij uit de verhalen te hebben kunnen lezen dat alles goed is verlopen, we hopen dat de laatste reisdag ook naar wens gaat. Neem rustig afscheid van China - tussen het koffers pakken door - en een hele goede terugreis gewenst (met Starbucks op het vliegveld en melatonine en nintendo in het vliegtuig moet dat toch lukken?!)
Tot ziens in Oostwold! -
17 Juli 2012 - 10:58
Thomas:
Hèhè! Nog maar 1 nachtje slapen en dan ben je er weer. Helaas zien we elkaar maar even heel kort, want wij gaan vrijdag al op vakantie en helaas.....ik kan dus niet Op je feestje komen. Mijn ouders moeten zonodig naar Frankrijk. Ik hoop dat we na mijn vakantie weer bij kunnen kletsen en misschien wel weer lekker spelen met zijn 2en. Hele goede terugreis en ik zie je snel. Liefs Thomas (Eric en inge) -
17 Juli 2012 - 10:59
Ineke Jan:
Hoi Jan en Petra.
Eindelijk is het zover jullie komen naar huis. Wij wensen jullie een goede reis , geef Jun en Guang een knuffel van ons en dan zien we elkaar op Schiphol. -
17 Juli 2012 - 14:42
Rowien:
En wat is dat het ergste... petra en ik hebben van alles gekocht, behalve die ene mooie tas in de provincie. Waarom niet? Omdat we ervan uitgingen dat we in beijijng ook wel zoiets zouden tegenkomen. Niet dus. Maar we hebben pret gehad, genoten,lief en leed gedeeld en een goede reden om nog eens terug te gaan.jan bedankt voor het complimdnt over mijn afdingkunst en tof dat jij het met jouw zoon, ronald en tjen ook leuk hebt gehad. Sowieso hebben we het goed gehad met elkaar en dat maakt dat we leukeherinneringen hebben aan dez reis.nueerst nog even naar huis vliegen.