Guang Hui Batteram - Reisverslag uit Guangzhou, China van Jan en Petra - WaarBenJij.nu Guang Hui Batteram - Reisverslag uit Guangzhou, China van Jan en Petra - WaarBenJij.nu

Guang Hui Batteram

Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra

03 Juli 2012 | China, Guangzhou

Hier is Guang, onze super zoon en broertje.

Gisteravond is Guang uitgeput in slaap gevallen en heeft in 1 ruk doorgeslapen tot vanmorgen 7.00 (toen de wekker ging). Papa en mama lagen ook vroeg in bed, maar hebben toch veel minder geslapen. Ach als je beide kerels lekker liggen te ronken dan is alles goed. Toen we allemaal wakker waren heerlijk alle 4 in het grote bed. Daarna klaar maken voor het officiele rondje. Guang had nog niets gedronken of gegeten, maar bij het ontbijt ging de congee (doorgekookte witte rijst) goed naar binnen en ook wat stukjes brood en meloen. Drinken uit een drinkbeker ging nog wat minder, maar dat kwam gelukkig in de loop van de ochtend wel.

Na het eten samen met onze reisgenoten strak en onze gids naar de officiele instanties. Vandaag mochten we strak in het pak en dat is best lekker met 32 graden. Maar we hebben het goed doorstaan, zodat we deze procedures weer hebben doorlopen. Om 12.00 waren we alweer terug in het hotel, waar de mannen wat boodschappen en lunch gingen regelen (soort modern jachtinstinct). Petra belde halverwege dat Guang voor het eerst een betoverende glimlach heeft laten zien en dat hij ook al is begonnen met spelen. Gelukkig zie aan hem dat hij een beetje begint te ontspannen.

Guang heeft weer heerlijk congee gegeten en papa, mama en Jun aan een verantwoorde MacDonalds lunch (soms heb je daar gewoon zin in).

Het is hier nu 14.00 uur en Guang ligt samen met Petra heerlijk te slapen en Jun zit flimpjes van Buurman en Buurman te kijken (dank je wel Herman). De rest van de dag doen we het lekker rustig aan. Morgenmiddag nog 1 procedure hier in Guangzhou (aanvragen paspoort) en dan hebben we de rest van de week vrij.

Hartverwarmend om alle reacties te lezen en het doet ons heel goed.

Voor de klasgenootjes van Jun:
Jun heeft het hier erg naar zijn zin en vindt jullie allemaal lief. Er is een groot zwembad waar hij met bandjes in het diepe kan zwemmen helemaal alleen. Jun vindt Guang heel lief en is heel blij met zijn broertje.

• 03 Juli 2012 - 06:20

Siebolt En Yvonne:

In een woord, prachtig!!

• 03 Juli 2012 - 06:43

Dennie:

Van harte! En geniet met jullie 4-tjes.

• 03 Juli 2012 - 06:55

Opa Jan Oma Ineke:

Lieve Jan, Petra,Jun en Guang wat een geweldige foto`s. Geniet met elkaar van deze momenten wij zijn een trotse opa en oma.

• 03 Juli 2012 - 07:01

Erik:

Hallo allemaal daar mooie zoon/ broertje van harte dat jullie nu met zijn vieren zijn. Ik hoop dat jullie nog een mooie tijd daar hebben en lekker van elkaar genieten en de omgeving.

• 03 Juli 2012 - 08:31

Iyen En Annet:

jaaaa...daar is Guang! Wat een schatje!! Je kunt het al zien aan z'n ogen: als hij wat gewend is, wordt dat dikke keet met Jun:-)
    Wat goed zeg, dat jullie vandaag al een lach hebben gezien!
    Iyen is aan het oefenen op de naam van z'n nieuwe vriendje. Klinkt nu nog als "Gao", maar we hebben nog twee weken.
    Genietze met z'n vieren!

• 03 Juli 2012 - 09:14

Pieter:

mooi dat het eindelijk zover is,van harte nog een fijne tijd daar met zijn 4 en veilig terug komen

gr

pieter

• 03 Juli 2012 - 09:18

Hilde, Melle En Kids:

Ziet er goed uit hoor zo met z'n viertjes. Mooi mannetje! en wat ligt hij op de foto al lekker vertrouwd bij Petra te slapen. Wonderlijk eigenlijk hoe snel dat bij kinderen gaat. Geniet ervan maar dat lukt wel als ik het zo lees en bekijk.

• 03 Juli 2012 - 09:53

M,H En L:

Wat is t ie mooi!!!! Wat een schat. We zijn helemaal ontroerd!!! Van harte en voor jullie een super tijd gewenst. En Jun wat ben jij een geweldige stoere mooie grote broer!
    Heel veel geluk met z'n vieren
    Veel liefs Martin, Harriet en Liang

• 03 Juli 2012 - 10:23

Stoffer En Ivon:

Wat een schatje zeg .lief hè Jun zo`n broertje .geniet maar lekker met elkaar en van elkaar

• 03 Juli 2012 - 11:19

Anne:

Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje!!! Fijn dat alles goed is verlopen. Veel geluk met zijn viertjes en ik wens jullie nog gezellige dagen in China.

• 03 Juli 2012 - 11:54

Leo Batteram:

Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje!!! Ik wens jullie veel geluk en voorspoed en nog gezellige dagen in China.

• 03 Juli 2012 - 12:22

Renzo:

Ha Jan, felicitaties voor jullie! Nog een goed, leerzaam, leuk en inspirerend verblijf toegewenst. Tot over een week of 2!

• 03 Juli 2012 - 15:19

Anne-Marie:

Wat een schatje!!!!!!
    Veel geluk met z'n 4en!!
    Super leuk om jullie verhalen en ervaringen te lezen via dit weblog
    XXAM

• 03 Juli 2012 - 15:35

Jolanda:

Zo ver weg en toch zo dichtbij lijkt het. We genieten samen met jullie mee, lang leve internet.
    Lieve Jan, Peet, Jun en Guang...een prachtige toekomst toegewenst.

Kus van alle 5 de Lapjes

• 03 Juli 2012 - 17:01

Rashudy:

Ah, wat een schatje. Hij kijkt zo lief op die laatste foto!

Het is jullie gegund, veel plezier :)

Groetjes uit een nóg warmer D.C. ;)

• 03 Juli 2012 - 18:16

Familie Boerema :

Lieve familie Batteram,

Van harte gefeliciteerd met jullie zoon & broertje. Het klinkt alsof Guang zich al helemaal thuis voelt bij jullie en jullie Guang in jullie hart hebben gesloten.

liefs, Mats, Noor, Jaap & Els

• 03 Juli 2012 - 18:47

Thomas:

Hey Jun....op school gaat ook alles goed. Vandaag ben ik bij Villa geweest en morgen hebben we sportdag. jammer dat ik niet bij je in het team zit, maar dat maken we na je reis wel weer goed! Heel veel plezier met je broertje.
    Groetjes Thomas

P.s. Misschien kunnen we eens met zijn driesen spelen al Guang goed gewend is?

• 03 Juli 2012 - 20:03

Anja:

Bij het bekijken van de foto's op mijn telefoon werd er hier op 255 wel even een traantje weggepinkt. Eindelijk kan ik nu even een berichtje achterlaten. Wat weer een topper, hoe kun je het toch treffen met twee zulke toppers. Super gewoon.
    Kan niet wachten hem in levende lijve te zien, en tzt te leren kennen.
    Geniet ervan dat de officiële dingen achter de rug zijn. Nu lekker een warm nestje creëren met z'n vieren. Tot heel snel alweer.

• 04 Juli 2012 - 06:37

Frans En Nienke:

Echt heerlijk om dit allemaal te zien en te lezen!!! En wat een prachtkereltje zeg:) Al net zo'n lekker ding als Jun :-p
    Een heel mooi gezinnetje zo met zn 4en. Geniet er lekker van met elkaar!!

Tot snel
    xx
    Frans en Nienke

• 04 Juli 2012 - 06:39

Eline:

Lieve jun en lieve Guang, komen jullie snel weer thuis? Dan kunnen we samen spelen! Kusjes Eline

P.s Hilde
    ik vertelde vanochtend dat we even foto's gingen kijken van Jun en Guang. Dus eerste opmerking van Eline dat we NU heengingen Niet Straks. Ze kan niet wachten

• 04 Juli 2012 - 07:58

Liekele Keltema:

Heej.

Wat bijzonder wat jullie weer hebben gedaan, Jun word ook al groot zeg, en nu deze kleine spreut, Wat een mooi mannetje zeg, Hopelijk leren ze het korfballen van Mamma dan komen ze vast heel ver:) geniet ervan met jullie 4en en alvas een hele goede terugreis naar het Mooie Oostwold.

• 04 Juli 2012 - 12:54

Nevada En Dyone:

'ik hoop dat je als hij honger heeft je hem wel eten geeft' (zegt Nevada)
    'je boertje is lief' (zegt Dyone)

Wat een prachtig ventje en wat zien jullie er allemaal gelukkig met elkaar uit. En dat Guang al heeft gelachen is wel heel speciaal. Mooie foto's, we genieten met jullie mee! (Bert en Swanny)

• 04 Juli 2012 - 12:59

Heee Jun:

fijn zo,n lief broertje voor jou en lekker zwemmen.

thomas en robin zijn hier bij monique aan het spelen en ook hier is het warm .we missen je en mooie foto en nu gaan we even filmpje kijken,ook veel liefs van de mama van monique
    tot gauw op de site en groetjes aanguang ,papa en mama

• 04 Juli 2012 - 18:54

Robert En Ingrid:

Van harte gefeliciteerd. Guang; welkom in de straat.

• 04 Juli 2012 - 19:46

Bianca :

Wow, ik heb helemaal gemist dat er een tweede zoon kwam, wat gaaf! Vind het zo mooi voor jullie! Jullie zien er zo goed uit met de beide mannen, te gek dat jullie dit doen en iedereen weer zo laten mee genieten! Heel veel plezier en geluk de komende tijd!
    Liefs Bianca en natuurlijk ook van Merel!

• 06 Juli 2012 - 14:00

Frea:

Jan en Petra,
    wat een heerlijk mannetje, super!
    Van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook Jun gefeliciteerd met, zo het lijkt, een heel lief broertje.
    Nog een aantal fijne dagen gewenst daar lieve groet Frea

• 12 Juli 2012 - 09:39

Peter Kampman:

Jan (en Petra, Jun en Guang),
    Gefeliciteerd!!!
    Ik zal bekennen dat ik jullie niet op dagbasis heb gevolgd, maar nu ik de verhalen en de foto's bekijk: fantastisch! Volgens mij zijn jullie heel erg blij met elkaar. Veel geluk.
    Peter