Dagje bijkomen
Blijf op de hoogte en volg Jan en Petra
08 Juli 2012 | China, Beijing
Na de lange en vermoeiende reisdag van gisteren hebben we besloten het vandaag lekker rustig aan te doen. Beetje uitgeslapen en lekker met z'n allen op het grote bed. Vandaag weer een stap gezet met Guang, want Jan heeft hem zijn fles gegeven, daar waar tot nu toe alleen Petra dit mocht doen. Jun ging lekker in bad en Petra heeft Guang er bijgezet en hoewel hij eerst beetje tegensputterde vond hij het toch heel leuk. Weer een stapje vooruit.
Daarna heerlijk ontbeten met alle andere stellen die nu in dit hotel zitten. Heerlijke chaos met al die kinderen. Guang zit al heerlijk aan de boterham met jam en wisselt dit af met hapjes congee. Drinken is tot nu toe lastig en meneer hoeft/lust niet veel, maar het blijkt dat hij koude thee wel lekker vindt. Dus naast het vocht van de congee, de melk geven we heb nu ook een lekker kopje thee. Nog wel met een lepel, omdat hij nog niet gewend is aan een drinkbeker.
Om 10.00 hadden we het voorlopge laatste officiele deel. Samen met Vivian (gids hier in Beijing) hebben we documenten ingevuld voor het aanvragen van de visa voor in Guang zijn paspoort. Deze kunnen we dan begin volgende week verwachten.
Na de papieren hebben we hier de Starbucks even op z'n kop gezet. Dit krijg je als je 4 paar ouders en 7 kinderen in een kleine ruimte zet. De koffie smaakte er niet minder om, alleen of de andere gasten er ook zo over dachten :)
Toen de vrouwen met kinderen alvast richting hotel gingen, hebben de mannen er nog een lekkere expresso op gedronken.
's middags even gerelaxed en heeft Liam samen met Jun fimpjes gekeken. Hier is door Jun ook een nieuw werkwoord van gemaakt: tabletten. Ook nog even geskyped met het thuisfront en hebben Yvonne en Siebolt hun nieuwe neefje kunnen bewonderen.
Voordeel van het hebben van een suite is dat we gebruik kunnen maken van de royal club bar. Dit houdt in gratis drankjes en hapjes. Dit keer waren we er met alle stellen (onze groep, maar ook de groep die komende woensdag alweer naar huis gaat). Na de Starbucks hebben we hier ook een redelijke chaos veroorzaakt, maar wel heel gezellig. Beetje kletsen en verhalen uitwisselen over de kinderen.
We blijven een beetje in herhaling vallen, maar met Guang gaat het iedere dag beter. Meneer stapt nu al zelf in het rond en weet precies wat hij wil en ook vooral wat hij niet wil. Als hij zijn zin niet krijgt, stort hij als een echte dramaqueen naar de grond. Jan mocht hem vanmorgen dus zijn flesje geven en hij speelt al steeds meer zelf. Hij slaapt prima en wordt tot nu toe niet wakker. Vanavond was wel heel grappig, want hij had vanmiddag goed en lang geslapen waardoor hij minder moe was. Hij was dan ook van alles aan het uitspoken in zijn bed. Zitten, staan en dan weer laten vallen. Erg grappig en heel lief om te zien. Maar ze slapen inmiddels weer allebei, want ook Jun doet het heel goed als grote broer.
Morgen willen we naar een park hier in de buurt, lekker beetje wandelen (goed voor Guang) en 's middag naar pretpark hier in de buurt (soort van ballorig, maar dan op z'n chinees).
Vanaf woensdag willen we dan ook met de taxi de hort op om toch nog een beetje toeristje te spelen (als het allemaal goed blijft gaan).
De buggy rijdt prima, het is een mooie blauwe met kap en voorliggende beugel ter bescherming, staat nog heel goed op de bandjes en beschikt over een echte Donald Duck print. We hebben nog geen biedingen.....
Zie ook de foto voor dit super mooie modelletje (en ook speciaal voor jou Annet).
Stoffer en Yvon: goed te horen dat Snoes (zo heet de poes, maar zij doet haar naam geen eer aan) een goed tijdelijk onderkomen heeft gevonden :)
08 Juli 2012 - 20:24
Sjoerd:
Ja hoor....een berichtje van Sjoerd die notabene op de pc jullie stukjes heeft gelezen. Kun je zien hoe belangrijk hij deze vindt. Sjoerd (en wij allemaal) vinden jullie een mooi stel samen, prachtige kids waar je trots op mag zijn. Hele dikke zoen uit Oostwold. -
09 Juli 2012 - 06:37
Anja:
Zie ik een reactie van Sjoerd zo voor mijn neus, inderdaad geeft dat heel goed aan hoe benieuwd en blij we allemaal zijn dat jullie nu eindelijk met z'n vieren zijn en gelukkig ook weer snel naar huis komen. Het is een bewegelijk mannetje hoor, was dan ook leuk om hem even in realtime te zien. Een leuke verrassing. (PS dit keer is het gelukt om een skype foto te maken, niet zoals de vorige keer toen achteraf bleek dat de foto's niet zo leuk waren als de bedoeling was, omdat ik er alleen met mijn dikke hoofd op stond. :)) Vooral het zwaaiende handje toen het voor hem echt tijd werd voor de noodles, wat een mannetje.
Ondanks de grote overgang qua entourage en weer, veel plezier de komende dagen. Wij zijn aan het aftellen maar jullie moeten er nog maar even van genieten. -
09 Juli 2012 - 11:28
Hilde, Melle En Kids:
Hallo, spannend elke keer kijken of er een nieuw bericht is, wat dat betreft elke dag nog een nieuwe update. We worden verwend... Ik heb zondag nog een poging gedaan tot skypecontact, helaas niet gelukt, jullie waren niet online. Dan maar weer even een berichtje. Geweldig dat het allemaal zo goed gaat en dat Guang nu steeds meer durft. Op die foto's van Petra met de beide jongens samen, zie je goed hoe klein Guang is vergeleken met Jun. Jun is echt de grote broer! Wat Anja al zei, wij kijken uit naar het moment dat jullie weer terug in Nederland zijn, maar voor jullie is het nog even vakantie. Dus geniet er nog maar even lekker van en dan genieten wij online gewoon nog even mee. Groetjes -
09 Juli 2012 - 11:31
Marike En Co.:
Hejhej,
Dat klinkt goed allemaal!
Hopelijk hebben de kids zich vermaakt bij het indoorspeelgebeuren, benieuwd wat Guang leuk vindt!
Geniet nog de komende week van China en van en met elkaar!
Liefs,